NVTG Nieuws

Gezondheidszorg gaat ons allemaal aan en houdt ons daarom allemaal bezig. Global health staat op de kaart bij de overheid, bij onderwijs en wetenschap en natuurlijk bij onze eigen vereniging. Scrol naar beneden voor een overzicht van de laatste nieuwsberichten.

Vactures voor voorzitter en secretaris NVTG geopend

6 september 2018

Op de ALV van 12 april 2019 treden de huidige voorzitter en secretaris af. Geïnteresseerden om hen op te volgen, zie de vacaturepagina.

Centrale selectierondes opleidingsplaatsen AIGT

6 september 2018

Gedurende het jaar worden diverse centrale selectierondes voor de opleidingsplaatsen van de opleiding tot AIGT georganiseerd, afhankelijk van het aantal beschikbare opleidingsplaatsen die vrij komen op onregelmatige basis. Op de website van het opleidingsinstituut IGT vind je alle informatie over de opleiding en de actuele informatie over de selectierondes op de vacaturepagina.

Centrale selectierondes opleidingsplaatsen AIGT 2018

17 augustus 2018

Het opleidingsinstituut IGT beschikt over een eigen website: www.oigt.nl. Daarop ook een directe link naar de (geopende) centrale selectierondes. Voor de moeder-kindstroom is er een ronde met deadline 10 augustus 2018, voor de klassieke stroom met deadline 17 augustus 2018.

Save the Date: NVTG-congres 9 november 2018 Locatie: De Rode Hoed, Amsterdam

15 augustus 2018

Zie meer informatie op de symposium pagina van deze website.

Nomineren voor Gairdner Global Health Award 2019

15 augustus 2018

Kent u iemand om te nomineren? Ga naar de site van GairdnerNomineren kan tot 1 oktober 2018.

NVTG schrijft mee aan Global Health beleid in Nederland

27 juni 2018

NVTG lid Ger Steenbergen, Senior Beleidsadviseur Global Health voor het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en Ministerie van Buitenlandse Zaken sprak met 42 partijen over de stand van zaken en de toekomst van global health in Nederland.

Deze gesprekken lagen aan de basis van een adviesnota voor het Ministerie van VWS. In onze reactie lichten we de rol van de AIGT in global health uitvoerig toe. De nota is gepresenteerd aan het Ministerie en besproken met een brede vertegenwoordiging vanuit het maatschappelijk middenveld, inclusief de NVTG op 27 juni 2018. 

Wordt vervolgd. 

David Koetsier in Brandpunt

17 april 2018

Steeds meer huisartsen verlaten de spreekkamer en gaan de wijk in om gezondheidsproblemen daar aan te pakken. Zo gaan ze bijvoorbeeld de barricade op voor een rookvrije samenleving. Huisarts en tropenarts David Koetsier staat op de bres voor een rookvrije generatie. In de uitzending van Brandpunt op 17 april 2018 kun je een reportage bekijken over zijn werk.

Albert Schweitzer Prijs voor 3D printing in Siƫrra Leone 2018

8 maart 2018

Het project '3D printing in Sierra Leone' heeft een ASP aanmoedigingsprijs gewonnen. Het is een project van Wouter Nolet en Lars Brouwers. 

In Siërra Leone hebben veel kinderen en volwassen geamputeerde ledenmaten als een gevolg van de bloedige burgeroorlog die tot 2001 het land teisterde. Daarnaast zijn er weinig onderwijsmiddelen tot beschikking in de gezondheidszorg en is de gezondheidszorg grotendeels afhankelijk van de aanvoer van medische materialen uit het buitenland. Wij verwachten dat een 3D printer kan bijdragen om dit tekort in protheses op te vullen en tevens op korte termijn beschikbaar te maken. Ook verwachten wij dat het project een bijdrage kan leveren in het verder onderzoeken van de mogelijkheden van 3D printen in laag- en middeninkomens landen.

Op de wesite van de Albert Schweitzer Prijs kun je het verhaal over 3D printing lezen.