Boeken & Artikelen

Artikelen

  • In het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde is in december een overzichtsartikel en een diagnose in beeld geplaatst over "Consult Online". Dit artikel is geschreven door Eveline Baerends, Ellen Reuling en Claudia Bijen en we zijn heel blij dat we het artikel hier onder uw aandacht kunnen brengen. Natuurlijk kunt u het ook terugvinden via www.nvtg.nl (Ned Tijdsch Geneeskd. 2012;156:A5566 en Ned Tijdschr Geneeskd. 2012;156:A5150). 
  • Leden van het NVTG-bestuur publiceerden in 2006 in TM&IH het artikel 'Advancing the Mexico agenda for health systems research - from clinical efficacy to population health'. Zie bijgevoegd PDF-bestand.

Boeken

  • 'Is dat normaal, dokter?': welke problemen, angsten, zorgen houden mensen bezig? De huisarts weet het precies. Twee jaar lang tekende Steven van de Vijver (NVTG-lid) de ervaringen op die hij beleefde in zijn huisartsenpraktijk, gelegen in een typisch multiculturele wijk.
    Op lichtvoetige en humoristische wijze beschrijft hij de gang van zaken in de spreekkamer of op visite; van aambeien tot depressies, van zwangerschapswens tot euthanasie. Het zijn situaties en problemen die in het dagelijkse leven vaak binnenskamers worden gehouden, maar die bij de huisarts uitgebreid aan bod komen. U kunt het boek bestellen via: http://www.nijghenvanditmar.nl/web/Artikelpagina/Is-dat-normaal-dokter.htm
  • 'The Moses of Malaria': dit boek is verschenen in mei 2011 tijdens het lustrum van de NVP. Het is geschreven door NVTG-lid de heer J.P. Verhave en gaat over Nicolaas Swellengrebel. Meer informatie kunt u vinden in het PDF-bestand in de bijlage.

In het jubileumjaar 2007 (100 jarig bestaan) heeft de NVTG twee boeken uitgegeven:

  • Van Koloniale Geneeskunde tot Internationale Gezondheidszorg. Een wetenschappelijke studie van Leo van Bergen over 100 jaar NVTG.
  • Malariamuggen en Kangaroebabies, 100 jaar internationale gezondheidszorg in Nederland

Beide boeken zijn helaas uitverkocht en derhalve is het niet meer mogelijk om te bestellen.

  • 'A Healthy 2015!, How practical is A Practical Plan to Achieve the Millennium Goals?', is nog verkrijgbaar in hard copy (paar exemplaren) of te downloaden.