Otto Kranendonkfonds

Dit fonds is bedoeld voor leden van de NVTG die kleinschalig onderzoek willen doen op het gebied van global health. Jaarlijks vindt er een call voor proposals plaats. Lees hieronder meer over de doelstellingen en de procedures.

Otto Kranendonk

Het fonds is ingesteld in 1994 als Stichting Erefonds Tropische Geneeskunde. Sinds 2011 staat het op naam van prof. dr. Otto Kranendonk, voorheen buitengewoon hoogleraar tropische gezondheidsleer aan de Universiteit van Amsterdam en directeur van de Afdeling Tropische Hygiëne van het Koninklijk Instituut voor de Tropen. 

Het fonds verleent financiële steun aan wetenschappelijk onderzoek op het gebied van de Tropische Geneeskunde en Internationale Gezondheidszorg. Het doel van deze subsidie is het stimuleren van wetenschappelijk onderzoek ten behoeve van verbetering van de gezondheidszorg in ontwikkelingslanden.

Reglement en procedure

Klik op de links voor meer informatie over het reglement en de procedure.   

Call for proposals 2018

De call voor proposals zal in september bekend worden gemaakt. 

Onderzoek gesubsideerd door het fonds

  • Tiemersma et al. (2015). Delayed cord clamping in South African neonates with expected low birthweight: a randomised controlled trial. Tropical Medicine and International Health. 20(2), 177-183.

  • Beekhuizen et al. Treatment of retained placenta with misoprostol: a randomised controlled trial in a low-resource setting (Tanzania). BMC Pregnancy and Childbirth. 2009, 9:48.