Samenwerking en partners

We onderhouden nauwe contacten met andere (beroeps)verenigingen en organisaties actief op het terrein van de global health. Via de Academische Raad en de Commissie Wetenschap zijn we gelieerd aan universiteiten en onderzoeksinstituten. 

SANO

De samenwerking met SANO (Stichting Artsen naar Ontwikkelingslanden) voert terug naar 1969, het jaar dat de Stichting werd opgericht. SANO is ontstaan uit een samenwerking tussen de NVTG en de Koninklijke Nederlandse Maatschappij tot Bevordering van de Geneeskunde (KNMG), met het doel om artsen die in lage- en middeninkomenslanden gaan werken financieel te ondersteunen. Daarnaast houdt de Stichting toezicht op de kwaliteit van het voorbereidend medisch onderwijs dat is gericht op uitzendingen naar deze landen.

In Nederland is veel kennis aanwezig over de tropengeneeskunde en global health. SANO wil deze kennis behouden en beschikbaar stellen om de gezondheidszorg wereldwijd te bevorderen.

Met steun van SANO kan de NVTG twee keer per jaar de 'Nederlandse Tropencursus' (NTC) aanbieden. Deze cursus is inmiddels een standaard onderdeel van de opleiding tot Arts Internationale Gezondheidszorg.

Het SANO-fonds ontvangt jaarlijkse donaties van artsen en andere giften zoals erfstellingen, legaten en incidentele subsidies.

Ga naar de website van SANO voor meer informatie.

logo-nvtg

Contact

NVTG
Postbus 43
8130 AA Wijhe
ofni.[antispam].@nvtg.org

 

Lid worden

Wilt u meer informatie over het lidmaatschap van de NVTG neem dan contact op met ons secretariaat.

Dat kan via ofni.[antispam].@nvtg.org of telefonisch:
06 156 154 73.

ANBI status

NL81 TRIO 0338 7892 19