Digitaal archief

De archieven van het Geneeskundig Tijdschrift voor Nederlandsch-Indië (GTNI) en het tijdschrift Tropical and Geographical Medicine (TGM) zijn onlangs gedigitaliseerd en via deze NVTG-website voor algemeen publiek beschikbaar. De digitale toegang wordt financieel ondersteund door de stichting TMIH.

Tijdschrift Tropical and Geographical Medicine (TGM)

TGM is de post-koloniale opvolger van het Geneeskundig Tijdschrift voor Nederlandsch-Indië; vanaf 1992 werden de Acta Leidensia geïncorporeerd in TGM; in 1993 fuseerde TGM met vier andere Europese tijdschriften tot Tropical Medicine & International Health (TMIH), officieel wetenschappelijk tijdschrift van ECTMIH, dat integraal op het internet gehost wordt door de uitgever (Wiley-Blackwell).

TGM en de voorgangers ervan (Documenta de medicina geographica et tropica, 1952-1957, en Documenta neerlandica et indonesica de morbis tropicis, 1949-1951) zijn, evenals Acta Leidensia (1926-1992), door de KIT-bibliotheek gescand, met financiering door de Stichting TMIH.

Het archief is tijdelijk niet beschikbaar. We werken er hard aan om het snel weer op onze website te zetten.

Geneeskundig Tijdschrift voor Nederlandsch-Indië (GTNI)

Het GNTI werd in de periode van 1852 tot 1942 uitgegeven door de Vereeniging ter bevordering van geneeskundige wetenschappen in Nederlandsch-Indië.
Op 24 februari 1942 werd de 82e jaargang abrupt afgebroken bij de 8e aflevering door de Japanse inval in Nederlands-Indië.

Het scannen van de 90.000 pagina’s van het GTNI werd uitgevoerd door de Koninklijke Bibliotheek, met financiering door Metamorfoze,
een conserveringsprogramma voor het behoud van het Nederlandse papieren erfgoed.

Vervolgens werd het GTNI ontsloten op jaargang en aflevering en doorzoekbaar op titelwoorden, auteur en andere metadata, via een web-based zoekgenerator, ontworpen door Niels Molenaar; hiervoor heeft de werkgroep geschiedenis van de NVTG externe financiering verworven.

Het archief is tijdelijk niet beschikbaar. We werken er hard aan om het snel weer op onze website te zetten.

Het toegankelijk maken van de archieven is financieel ondersteund door de Stichting TM&IH.

logo-nvtg

Contact

NVTG
Postbus 43
8130 AA Wijhe
ofni.[antispam].@nvtg.org

 

Lid worden

Wilt u meer informatie over het lidmaatschap van de NVTG neem dan contact op met ons secretariaat.

Dat kan via ofni.[antispam].@nvtg.org of telefonisch:
06 156 154 73.

ANBI status

NL81 TRIO 0338 7892 19