Nascholing & herregistratie AIGT

Het profiel Arts Internationale Gezondheidszorg en Tropengeneeskunde (AIGT) is in 2012 erkend, en de nieuwe opleiding tot AIGT is in 2014 gestart. Op deze pagina hebben we informatie over (her)registratie en nascholing op een rij gezet.

Register AIGT

Om als arts Internationale Gezondheidszorg en Tropengeneeskunde (AIGT) in Nederland te mogen werken, dient u ingeschreven te staan bij de Registratie Commissie Geneeskundige Specialisten (RGS). Vanaf 1-1-2015 bestaat het register AIGT. Registratie vindt plaats voor een periode van maximaal 5 jaar.

Voor meer informatie over de RGS: https://www.knmg.nl/ik-ben-arts/rgs/rgs

Herregistratie

Als de registratie periode eindigt, kan de arts IGT zich herregistreren. Hiervoor dient de arts IGT te voldoen aan regels en eisen die door het College Geneeskundige Specialismen (CGS) zijn vastgesteld. Zie hiervoor ook het Kaderbesluit herregistratie specialisten en de besluiten met betrekking tot Internationale Gezondheidszorg en Tropengeneeskunde.

Herregistratie eisen arts Internationale Gezondheidszorg en Tropengeneeskunde

  • De arts IGT is gemiddeld over een periode van vijf jaar tenminste gemiddeld 16 uur per week in het eigen vakgebied werkzaam geweest,

Of: De arts IGT is over een periode van vijf jaar tenminste gemiddeld 8 uur per week in het eigen vakgebied werkzaam geweest en heeft tenminste gemiddeld 8 uur per week gelijkgestelde werkzaamheden verricht als bedoeld in artikel D.18 van het CGS Kaderbesluit,

Of: De arts IGT heeft over een periode van vijf jaar tenminste gemiddeld acht uur per week in het eigen vakgebied gewerkt en ten minste gemiddeld acht uur per week in de algemene patiëntenzorg op een ziekenhuisafdeling obstetrie en gynaecologie, kindergeneeskunde, spoedeisende geneeskunde, heelkunde of in een huisartsenpraktijk gewerkt.

Aanmelden om aan te sluiten bij een intercollegiale toetsgroep en/of als (aspirant) EKC’er, mail naar: TGIApeorgsteot.[antispam].@gmail.com

  • De arts IGT neemt deel aan evaluatie van het individueel functioneren (klik voor instructie op EIF). Voor een arts IGT werkzaam in het buitenland, kan uitzondering worden gemaakt (zie Nota Nascholing & Herregistratie).

In de Nota Nascholing & Herregistratie AIGT staan de herregistratie-eisen beschreven en de regels met betrekking tot accreditatie van deskundigheidsbevordering.

Onderaan de pagina vindt u documenten die bij de herregistratie van dienst kunnen zijn. Op het besloten ledengedeelte van de NVTG-website staan namen van Erkend Kwaliteits Consulenten die de Intercollegiale Toetsgroepen begeleiden. Zie FAQ-document voor veel gestelde vragen over accreditatie en nascholing. Voor vragen over herregistratie in het BIG-register zie het document Herregistratie BIG.

GAIA dossier

Iedere arts IGT kan via GAIA een persoonlijk dossier activeren waarin alle geaccrediteerde Nederlandse scholingen automatisch terecht komen.
Ga naar uw persoonlijk GAIA dossier bij de KNMG.

Vragen over GAIA? Kijk op de site van de KNMG. Of neem contact op met de GAIA Helpdesk (ma t/m vrij 09.00 – 17.00 uur): 088 440 43 70, of per email: aiag.[antispam].@fed.knmg.nl

Na- en bijscholing

Bent u een aanbieder van na- en bijscholing en wilt u uw aanbod voor de AIGT laten accrediteren? Dat kan via de GAIA-site van de KNMG.
Zie voor meer informatie de Nota Nascholing & Herregistratie AIGT.

Veel artsen IGT zijn werkzaam buiten Nederland. Zij volgen deskundigheidsbevordering in het buitenland of via online aanbieders.
In de Nota Nascholing & Herregistratie AIGT staat beschreven op welke manier de arts IGT achteraf accreditatie kan aanvragen bij de NVTG voor de reeds gevolgde nascholing. Deze aanvraag gaat via het persoonlijk GAIA-dossier en wordt beoordeeld door de Commissie Accreditatie van de NVTG. Contact: eitatidercca.[antispam].@nvtg.org

Na- en bijscholingsagenda

Voor aangeboden na- en bijscholing voor de arts IGT, zie de agenda.

De Accreditatiecommissie maakt deel uit van de Commissie Nascholing en Herregistratie. Deze commissie houdt zich bezig met de vormgeving en implementatie van de herregistratie-eisen. De Nota Nascholing & Herregistratie AIGT is beoordeeld en goedgekeurd door deze commissie..

 

logo-nvtg

Contact

NVTG
Postbus 43
8130 AA Wijhe
ofni.[antispam].@nvtg.org

 

Lid worden

Wilt u meer informatie over het lidmaatschap van de NVTG neem dan contact op met ons secretariaat.

Dat kan via ofni.[antispam].@nvtg.org of telefonisch:
06 156 154 73.

ANBI status

NL81 TRIO 0338 7892 19