Campagne 'Into the world'

 

‘Into the world’ wil het publiek informeren over het werk van de arts internationale gezondheidszorg en hun unieke opleiding en over de postacademische opleiding tot AIGT.

Campagne 'Into the world'

Waarom deze campagne?

Elke dag komt de wereld dichterbij: grenzen gaan open, migrantenstromen verplaatsen zich, toeristen reizen rond. Ook ziektes kennen geen grenzen: denk aan ebola of HIV. Het belang van een effectieve lokale gezondheidszorg wordt elke dag groter, zowel voor de landen die daaraan gebrek hebben als voor in landen waar de toegang tot de zorg meer vanzelfsprekend lijkt te zijn. Een aantal bevlogen artsen Internationale gezondheidszorg (AIGT) en leden van de NVTG heeft het initiatief genomen tot de campagne ‘Into the world’. 

De video Into The World vat het waarom van dit initiatief samen.  

Doel van de campagne

‘Into the world’ is opgezet om een breed publiek te informeren over het werk van de arts internationale gezondheidszorg en de postacademische opleiding tot AIGT. Het doel is drieledig: 

  • Het verhogen van bewustzijn met betrekking tot de bijdrage van de arts internationale gezondheidszorg aan de zorg, zowel in het buitenland als in Nederland. 
  • Het creëren van een breed maatschappelijk draagvlak voor de global health arts en de opleiding AIGT. 
  • Het verkrijgen van duurzame financiering verkrijgen voor de opleiding. Aanvraag voor het benodigde bedrag (6 miljoen euro per jaar) is ingediend bij het Ministerie van VWS.

De campagne bestaat uit het boek 'Into the World' met persoonlijke verhalen en visies op internationale gezondheidszorg, een website, een social-mediacampagne en fundraising. In december 2017 vond de feestelijke lancering van het boek plaats, gedurende het 'Into The World' symposium rondom Global Health, met gerenomeerde sprekers uit binnen en buitenland, waaronder Richard Smits, zie voor zijn pleidooi voor de Arts IGT, de opleiding en de unieke positie van deze arts in global health in de speciale editie van MT gewijd aan de campagne. Lees meer over dit initiatief op de Into The World website. Benieuwd wat anderen van het boek vonden

Na de boeklancering... 

In 2018 werd de campagne voortgezet. Maatschappelijke organisaties, collega beroepsorganisaties, Nederlandse en buitenlandse gezondheidszorginstellingen betuigden hun steun voor de opleiding en de noodzaak van dit type arts in een globaliserende wereld. Een greep uit de steun vanuit:  

  • Ziekenhuizen en vakgroepen: Vakgroep Anesthesiologie Radboud Universitair Medisch Centrum; Vakgroep Chirurgie BovenIJ Ziekenhuis; Noordwest ziekenhuisgroep; (gezamenlijke verklaring van) AMC en VU; Spaarne Gasthuis; Albert Schweitzer ZiekenhuisMedisch Centrum Leeuwarden; Ziekenhuis Amstelland; Universitair Medisch Centrum Groningen; Slingeland Ziekenhuis; Gelre Ziekenhuizen; Rijnstate Ziekenhuizen; Ziekenhuisgroep Twente.  
  • Maatschappelijke (uitzend) organisaties: Artsen Zonder Grenzen / MSF; KIT / Royal Tropical Institute; Cordaid; IDA Foundation; VSO; Dokters van de Wereld; B&R Health Care.
  • Beroepsverenigingen en NVTG werkgroepen: KAMG; SANO; Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie; Netherlands Society for International Surgery; Werkgroep Orthopedie Overzee namens Nederlandse Orthopaedische Vereniging; Werkgroep International Safe Motherhood and Reproductive Health.  

En de steun gaat verder, lees bijvoorbeeld over de motivatie van de Triodos Foundation om het initiatief financieel te ondersteunen, of waarom Professor Rose McGready - Professor of Tropical Maternal and Child Health at the University of Oxford - de opleiding essentieel vind in het global health landscape. Bezoek de Into The World website of download dit overzicht voor meer steunbetuigingen. 

Steun de (opleiding tot) AIGT

Wilt u meer informatie over dit initiatief, het boek of wilt u doneren aan het project? Neem dan contact op met Louise Hoevenaars, Remco van Egmond of Matthijs Botman via tgia.snonuets.[antispam].@gmail.com.

Bezoek de website van de AIGT als u meer informatie over de opleiding wilt.

logo-nvtg

Contact

NVTG
Postbus 43
8130 AA Wijhe
ofni.[antispam].@nvtg.org

 

Lid worden

Wilt u meer informatie over het lidmaatschap van de NVTG neem dan contact op met ons secretariaat.

Dat kan via ofni.[antispam].@nvtg.org of telefonisch:
06 156 154 73.

ANBI status

NL81 TRIO 0338 7892 19