Netherlands Society of International ENT Surgery (NSIENTS)

Binnen de Nederlandse Vereniging van Keel-Neus-Oorheelkunde (NVKNO) zijn meerdere collegae betrokken bij projecten die als doel hebben KNO-zorg in low and middle income countries (LMIC) te bevorderen en te continueren.

In 1983 werd de Stichting Eardrop opgericht. (www.eardrop.nl) Deze Stichting is werkzaam in Kenia en Ethiopië  en is breed verankerd binnen de NVKNO.  Andere Nederlandse initiatieven verzorgen KNO-zorg in Suriname; Tanzania (www.afrikno.nl) en Nepal (www.kindenoor.nl). Naast samen opereren op locatie met KNO-artsen en KNO-artsen in opleiding hechten we als Nederlandse KNO-artsen veel waarde aan het “bottom-up” principe en trachten we middels goed ontwikkelde clinical officers training programma’s via de WHO de basis-KNO te onderwijzen.  Daarnaast hebben al onze programma’s als doel het faciliteren van een brede audiologische revalidatie middels cursussen audiometrie en hoortoestelaanpassing. Veel van ons werk is op locaties waar geen continue KNO-zorg aanwezig is.

De prevalentie van KNO problematiek, met name gehoorproblemen in LMIC’s is groeiend en KNO klachten zijn de 4e meest voorkomende klacht waarmee patiënten zich poliklinisch presenteren.

Op de laatste vergadering, 13 oktober, van de NVTG, hebben we ons gepresenteerd als  de “ Netherlands Society of International ENT Surgery “ (NSIENTS) en vormen daarmee  de 19e werkgroep binnen de NVTG. We hopen een bijdrage te leveren aan de KNO zorg in al haar facetten voor een ieder ter plekke. We participeren reeds in de KNO dag voor de aanstaand tropenartsen van het OIGT. Tevens hopen we te kunnen participeren bij lokale initiatieven; een bijdrage te leveren aan de doelstellingen van de NVTG en als vraagbaak voor een ieder die geïnteresseerd in KNO problemen in  de tropen is.  

knisne.r.[antispam].@gelre.nl

 

logo-nvtg

Contact

NVTG
Postbus 43
8130 AA Wijhe
ofni.[antispam].@nvtg.org

 

Lid worden

Wilt u meer informatie over het lidmaatschap van de NVTG neem dan contact op met ons secretariaat.

Dat kan via ofni.[antispam].@nvtg.org of telefonisch:
06 156 154 73.

ANBI status

NL81 TRIO 0338 7892 19