IFHHRO | Medical Human Rights Network 

Wij zijn een klein internationaal netwerk van organisaties die opereren op het snijvlak van gezondheidszorg en mensenrechten.

ifhhro

 

We vragen aandacht voor het bestaan van dilemma’s en misstanden in de gezondheidszorg en voor het recht van eenieder op toegankelijke, betaalbare en patiëntvriendelijke zorg van goede kwaliteit (zoals vastgelegd in het zogeheten ‘right to health’). Onze insteek is dat gezondheidswerkers een belangrijke rol zouden moeten spelen in het bewaken van de mensenrechten en het promoten van het recht op gezondheid van hun patiënten.

In het verleden hebben wij onder andere een trainingsmodule ontwikkeld voor mensenrechtentrainers in de gezondheidszorg. Ook hebben we een handzame tool gemaakt (Steps for Change), waarmee gezondheidswerkers een bepaald probleem in hun organisatie of gemeenschap kunnen analyseren vanuit een mensenrechtenperspectief. Vooral de Topics-pagina op onze site (https://www.ifhhro.org/topics-overzicht/) is een bezoekje waard. Daarop staan korte artikelen over een veelheid aan medische mensenrechtenonderwerpen.

www.ifhhro.org

ofni.[antispam].@ifhhro.org

logo-nvtg

Contact

NVTG
Postbus 43
8130 AA Wijhe
ofni.[antispam].@nvtg.org

 

Lid worden

Wilt u meer informatie over het lidmaatschap van de NVTG neem dan contact op met ons secretariaat.

Dat kan via ofni.[antispam].@nvtg.org of telefonisch:
06 156 154 73.

ANBI status

NL81 TRIO 0338 7892 19