Netherlands Society for International Surgery

De werkgroep bewaakt de kwaliteit van het chirurgisch deel van de opleiding AIGT door het schrijven van het curriculum en verzorgen van de visitaties. We organiseren cursussen zoals de darmnadencursus, peeshechtingen en huidplastieken, traumatologie en fixateur externa cursus en de liesbreukavond.

Netwerk

De werkgroep (voorheen Werkgroep Tropische Chirurgie, tevens werkgroep van de NVvH) bestaat uit chirurgen en chirurgen in opleiding. We vormen een netwerk van artsen met interesse en ervaring in chirurgie in ontwikkelingslanden. Er is samenwerking met de WHO, de G4-alliance, ICES, SurgeonsOverSeas, het World Wide Surgery netwerk, de German Society for Tropical Surgery en de International Federation of Rural Surgeons (IFRS).

Speerpunten

Onze speerpunten zijn:

  1. De opleiding tot Arts Internationale Gezondheidszorg en Tropengeneeskunde (AIGT KNMG)
  2. Global Surgery 

Activiteiten

Onze leden nemen deel in een werkgroep van de WHO (GIEESC, Global Initiative Essential and Emergency Surgical Care) en hebben actief contact met andere (internationale) werkgroepen. We publiceren artikelen met betrekking tot Global Surgery, en hebben in 2014 een groot internationaal symposium georganiseerd en de Declaration of Amsterdam over essentiële chirurgie opgesteld. De leden van NSIS ondersteunen projecten in diverse landen, met name in Afrika. 

Meer informatie

Wilt u meer informatie over deze werkgroep, neem dan contact op met Roeland Voorhoeve (voorzitter) Voorhoeve01@planet.nl of met Peter Reemst (secretaris) peterreemst@gmail.com.

www.surgicalneed.nl

surgicalneed@gmail.com