AIGT-artsen melden zich opnieuw massaal voor steun bij covid-19

Geplaatst op 06-11-2020  -  Categorie: Algemeen

Tientallen artsen internationale gezondheidszorg en tropengeneeskunde (AIGT-artsen) sluiten zich deze week aan bij covid-19-vacatureplatform van Medisch Contact. Dit vanwege de hernieuwde vraag naar extra zorgpersoneel tegen het coronavirus.

In overleg met de Nederlandse Vereniging voor Tropische Geneeskunde en Internationale Gezondheidszorg is het covid-19-vacatureplatform op de geheel vernieuwde vacaturesite opnieuw leven ingeblazen.

In maart sprongen de AIGT-artsen in grote getalen bij in Brabant toen de nood daar hoog was. Ook nu willen ze hun steentje bijdragen. Voorzitter Joop Raams van de NVTG: ‘Onze leden zijn door hun internationale ervaring bij uitstek geschikt om hulp te bieden bij ziekten, aandoeningen en andere gezondheidsproblemen die zich niet aan grenzen houden’.

Het covid-19-vacatureplatform is een initiatief van Medisch Contact, De Geneeskundestudent, KNMG, Cross Media Nederland en IT-partner Get Noticed. Gebruikmakend van bestaande infrastructuur willen de initiatiefnemers personeelstekorten in de zorg gedurende de SARS-CoV-2-epidemie terugdringen.

Geneeskundestudenten, artsen, verpleegkundigen en andere zorgprofessionals die het voorbeeld van de AIGT-artsen willen volgen, kunnen zich hier aanmelden. Zij ontvangen vervolgens per e-mail covid-19-vacatures op basis van de opgegeven postcode en de wenselijke maximale reisafstand.

Zorginstellingen kunnen op de site Gezondheidszorgbanen gratis vacatures plaatsen voor extra personeel. Cross Media Nederland, de salespartner van het artsenvakblad, zal zorginstellingen hierbij zo veel mogelijk ondersteunen.


logo-nvtg

Contact

NVTG
Postbus 43
8130 AA Wijhe
ofni.[antispam].@nvtg.org

 

Lid worden

Wilt u meer informatie over het lidmaatschap van de NVTG neem dan contact op met ons secretariaat.

Dat kan via ofni.[antispam].@nvtg.org of telefonisch:
06 156 154 73.

ANBI status

NL81 TRIO 0338 7892 19