COVID 19 - bericht voorzitter Joop Raams

Geplaatst op 19-03-2020  -  Categorie: Algemeen

Beste collega’s, NVTG leden,

De ontwikkelingen betreffende de Covid-19 pandemie volgen elkaar snel op. De wereld staat voor een enorme uitdaging het corona virus te bedwingen.

In Nederland zijn we de containment fase gepasseerd en bevinden wij ons in de mitigatie fase, waarbij ingrijpende publieke maatregelen in het kader van social distancing pogen de verspreiding van het virus te vertragen om zo m.n.  de kwetsbare mensen te beschermen en de druk op de gezondheidszorg beheersbaar te houden. Of de tot nu toe geldende maatregelen afdoende blijken te zijn, is nog niet te overzien. De druk op huisartsen, ziekenhuizen , I.C.’s  neemt gestaag toe en velen van ons werken in de frontlinie, waarbij professionaliteit, samenwerking en creativiteit veel goeds doen. Het zijn voor Nederland en elders ongekende tijden met grote gevolgen voor het maatschappelijk leven.

Als NVTG zijn we een vereniging van zorgprofessionals in Global Health en juist nu komt het er op aan dat allen die een bijdrage kunnen leveren aan het beheersbaar houden van deze pandemie, hun bijdrage leveren in Nederland en in het buitenland. In Nederland als  AIGTers/ ex-tropenartsen, huisartsen, ziekenhuisartsen, GGDers, instellingsartsen, virologen, beleidsprofessionals in nationale en internationale gezondheidszorg organisaties. Ook in het buitenland zijn een aantal AIGTers werkzaam en ook zij worden geconfronteerd met de pandemie en met hen houden wij contact. Juist op grond van de ervaring die AIGTers hebben met overdraagbare ziekten, is er het volste vertrouwen dat hun bijdrage professioneel en substantieel is.

Het doet goed te ervaren dat de Nederlandse overheid samen met de zorgprofessionals in het outbreak management team en RIVM o.l.v. prof. Jaap van Dissel een juiste weg zoekt in het beschermen van de bevolking. Op bewindslieden als minister Bruins en collega’s rust een grote verantwoordelijkheid en onze waardering voor hen spreek ik bij deze uit.

Laten wij , professionals in Global Health, op alle fronten onze bijdrage in kennisoverdracht en hulpverlening leveren ten einde deze pandemie beheersbaar te maken.

Joop Raams, voorzitter NVTG

 


logo-nvtg

Contact

NVTG
Postbus 43
8130 AA Wijhe
ofni.[antispam].@nvtg.org

 

Lid worden

Wilt u meer informatie over het lidmaatschap van de NVTG neem dan contact op met ons secretariaat.

Dat kan via ofni.[antispam].@nvtg.org of telefonisch:
06 156 154 73.

ANBI status

NL81 TRIO 0338 7892 19