Nieuws update inzet AIGT voor noodhulp COVID-19 pandemie

Geplaatst op 26-03-2020  -  Categorie: Algemeen

Onze oproep van afgelopen weekend voor hulp in de COVID-19 zorg heeft meer dan 100 reacties opgeleverd: AIGT en ex-tropenartsen, maar ook verpleegkundigen en andere gekwalificeerde professionals hebben zich aangemeld.  na de oproep bij te staan in de ziekenhuizen in Brabant en mogelijk elders om de enorme toestroom van COVID-19 patiënten beheersbaar te houden. Hulde voor deze bereidwilligheid.

https://www.medischcontact.nl/nieuws/laatste-nieuws/nieuwsartikel/tropenartsen-springen-bij-met-triage-in-brabant-.htm

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis , waar met name de hulpvraag vandaan kwam, heeft de coördinatie op zich genomen om nu een match te maken met de zorg, daar waar de hulp meest prangend is. De NTVG, het OIGT en enkele medewerkers van AZG ondersteunen daarin het JBZ,  dat nauw samenwerkt met het ROAZ. Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd en KNMG volgen dit project nauwgezet.

Het JBZ zal met name het aanbod van AIGT gaan matchen met de vraag vanuit de ziekenhuizen en heeft een spoed traject voor inzet op de SEH’s georganiseerd. De eerste groep AIGTers zijn vandaag gestart! Die matching procedure is niet eenvoudig en kost tijd, omdat iedereen persoonlijk benaderd moet worden ter bespreking van de beschikbaarheid en niet iedereen kan op dit moment geplaatst worden,  maar wij hopen zoveel mogelijk mensen in te kunnen zetten. Wij houden u op de hoogte van het beloop van dit project!

Verder zij er, behalve dit project, AIGT in opleiding die vanuit afdelingen waar zij minder urgent nodig zijn, nu geplaatst op COVID-19 afdelingen en helpen op deze wijze en is er in Bernhoven door AIGT, gerelateerd aan AZG,  gestart met SEH assessments.

Het is alle hens aan dek voor ons allen, laten we hopen dat de overheidsmaatregelen leiden tot afvlakken van de epidemie en daarmee vermindering van de druk op de gezondheidszorg.

Joop Raams, voorzitter NVTG

Barend Gerretsen, hoofd OIGT


logo-nvtg

Contact

NVTG
Postbus 43
8130 AA Wijhe
ofni.[antispam].@nvtg.org

 

Lid worden

Wilt u meer informatie over het lidmaatschap van de NVTG neem dan contact op met ons secretariaat.

Dat kan via ofni.[antispam].@nvtg.org of telefonisch:
06 156 154 73.

ANBI status

NL81 TRIO 0338 7892 19