Pieter van den Hombergh – oud-voorzitter van de NVTG schreef een boek: Van eigen kwalen word je wijzer

Geplaatst op 12-05-2021  -  Categorie: Algemeen

Leuke verhalen over nare kwalen van een huisarts

Het wordt uitgegeven door Uitgeverij Belvedère. Van eigen kwalen word je wijzer – Uitgeverij Belvédère (uitgeverijbelvedere.nl)

"Het boek is primair voor artsen, medische studenten/ aios en paramedici geschreven. Het betreft non-fictie met de ambitie ook een leuke vorm van nascholing te zijn. Een leerboek met een knipoog. Met de bril van huisarts en tropenarts probeerde ik mijn eigen kwalen te beschrijven, altijd in het licht van de wetenschap (literatuur, NHG-standaarden, thuisarts.nl). Het is een optimistisch boek over ervaringen binnen hun vaak bijzondere en absurde context. Elk hoofdstuk is ook becommentarieerd door een ter zake deskundige medisch specialist. Mijn ziektes en kwalen kwamen vaak op een moment dat de medische wetenschap daar net een prima oplossing voor had. De verwondering hierover en over dat ik nog volstrekt vitaal ben waren de aanzet voor dit boek. De eigen ervaringen kwamen goed van pas bij patiënten met vergelijkbare aandoeningen. De tropische kwalen en reisziektes hielpen bij allochtonen en reizigers."

Bovenstaande verhalen- en casuistiek bundel is zowel erg leuk om te lezen, als ook leerzaam en geeft een goed beeld van de tropenarts en huisarts Pieter van den Hombergh, zijn achtergrond en zijn levensloop, met als leidmotiv interessante casuistiek en voor vele NVTG-ers herkenbare herinneringen.

Ik beveel "van eigen kwalen word je wijzer" van harte aan ter lering en vermaak!

Joop Raams, voorzitter NVTG.


logo-nvtg

Contact

NVTG
Postbus 43
8130 AA Wijhe
ofni.[antispam].@nvtg.org

 

Lid worden

Wilt u meer informatie over het lidmaatschap van de NVTG neem dan contact op met ons secretariaat.

Dat kan via ofni.[antispam].@nvtg.org of telefonisch:
06 156 154 73.

ANBI status

NL81 TRIO 0338 7892 19