Promotie Matthijs Botman en Thom Hendriks

Geplaatst op 20-10-2021  -  Categorie: Algemeen

Vrijdag 15 oktober zijn aan de Vrije Universiteit van Amsterdam Matthijs Botman en Thom Hendriks gepromoveerd op Chirurgische Global Health onderwerpen!

De NVTG is bijzonder trots op het fantastische werk dat Matthijs en Thom onder meer in Tanzania hebben verricht, met als resultaat hun proefschriften:

Matthijs Botman: "Beyond short- term surgical missions "

Thom Hendriks: "Think Global, act local, burn care in a resource limited setting

Na de promotie vond het Global Surgery Amsterdam symposium plaats: "One world, one standard of care, translating research into surgical education".

Matthijs en Thom zijn mede oprichters en respectivelijk directeur en penningmeester van Global Surgery Amsterdam, een NGO met als missie: "Improve access to essential surgical care around the world by pursuing research, education and training, and the development of technology."

Matthijs Botman is binnen de NVTG heel bekend; zijn inzet voor de campagne " Into The World” met het gelijknamige boek onder zijn redactie, heeft een belangrijke rol gespeeld in de financiering van het opleidingsinstituut AIGT en heeft de AIGT in de media een positief gezicht gegeven.

Wij wensen hem toe dat hij zijn werk als plastisch ( hand-) chirurg in Nederland kan combineren met Global Health activiteiten.

Thom Hendriks is AIGT-er en voormalig TROIE  bestuurder en momenteel anios heelkunde in Nijmegen en ook hem wensen wij toe dat hij zijn heelkundige carrière moge combineren met Global Health werk.

Namens het bestuur en de vereniging feliciteren wij Matthijs en Thom van harte met hun promotie en wensen wij hen veel succes toe in hun professionele carrière en hopen wij in de NVTG met hen te blijven samenwerken.

Joop Raams, voorzitter NVTG


logo-nvtg

Contact

NVTG
Postbus 43
8130 AA Wijhe
ofni.[antispam].@nvtg.org

 

Lid worden

Wilt u meer informatie over het lidmaatschap van de NVTG neem dan contact op met ons secretariaat.

Dat kan via ofni.[antispam].@nvtg.org of telefonisch:
06 156 154 73.

ANBI status

NL81 TRIO 0338 7892 19