Zorgverleners luiden noodklok: integreer klimaat en gezondheid in al het onderwijs, de zorg en het overheidsbeleid

Geplaatst op 02-02-2022  -  Categorie: Algemeen

Code Rood brief: “Klimaatcrisis, milieuvervuiling, biodiversiteitsverlies en ongelijkheid grootste bedreiging voor de volksgezondheid”, verstuurd.

"Klimaatcrisis, milieuvervuiling, biodiversiteitsverlies en ongelijkheid grootste bedreiging voor de volksgezondheid". 
Samen aan de slag voor een veilige toekomst.

Zie hier de Code Rood brief verzonden aan Minister Rob Jetten (Klimaat en Energie) en Ministers van VWS, OCW, LNV, IenW en BZ

Zie hier het persbericht Zorgverleners luiden noodklok: integreer klimaat en gezondheid in al het onderwijs, de zorg en het overheidsbeleid.

Prachtig dat in 1 week tijd zo’n massale response kwam en dat wij dit dankzij jullie  (inhoudelijk) feedback met velen van jullie hebben kunnen vormgeven.

Op 2 febr., wordt gestart met een “media campagne” rondom de brief, zodat wij zoveel mogelijk mensen en zorgverleners kunnen bereiken met onze oproep ‘samen aan de slag voor een veilige toekomst’.  Gezien de overweldigende reacties nu al, verwachten wij ongetwijfeld meer mensen die de oproep voor dringende klimaatactie ondersteunen. Organisaties kunnen zich nog aanmelden via deze link

Wij willen u vragen te helpen door  de brief en het persbericht te verspreiden. Wat kunt u doen om ons te helpen?

  • Gelieve de brief te verspreiden binnen uw organisatie. Indien er ruimte voor bestaat, het aanmoedigen van de dialoog onder uw collega’s (inspiratie voor mogelijke handelingsperspectieven zijn bijv via deze link te vinden) 
  • Verspreid de brief en het persbericht onder uw (media)contacten (zie bijlagen)
  • Mocht u een twitter, Instagram of linked-in account hebben dan willen we u vragen ook via deze weg aandacht te genereren voor deze brief. (Zie onderaan deze mail een voorbeeld voor tweets/posts, deze mag u ook gebruiken). Onze vraag om in ieder geval @zorgvoorklimaat of #zorgvoorklimaat te gebruiken.
  • De brief is online in te zien op onze website en kan middels een petitie door individuen ondertekend. Ook de vraag om de petitie te delen onder uw contacten.

En hoe daarna verder?

Om het brede maatschappelijke duurzame netwerk verder te doen laten groeien, willen wij u van harte uitnodigen voor een ‘doorbraak dialoog’, waarin wij wat langer stil kunnen staan bij verschillende initiatieven en een geschikte moment voor transdisciplinaire kruisbestuiving. Dit zal online plaatsvinden op vrijdag 25 februari van 15:00-17:00  Het exacte programma wordt hard aan gewerkt. Eén van de sprekers is hoogleraar en voorzitter commissie KNAW planetary health Johan Mackenbach. Voor meer informatie en inschrijving houdt deze website in de gaten: https://duurzamedoorbraak.nu

Alvast hartelijk bedankt voor uw hulp.

Met vriendelijke groet,

Jorieke van der Stelt  06-18518069

Annemarie Bergsma 06-28374654

Inge Schepens 06-23135444

Namens Zorg voor Klimaat, De Duurzame Verpleegkundige, de CO2-assistent en Med-Zero

sjiwredno.taamilkroovgroz.[antispam].@gmail.com / info@zorgvoorklimaat.nl 


logo-nvtg

Contact

NVTG
Postbus 43
8130 AA Wijhe
ofni.[antispam].@nvtg.org

 

Lid worden

Wilt u meer informatie over het lidmaatschap van de NVTG neem dan contact op met ons secretariaat.

Dat kan via ofni.[antispam].@nvtg.org of telefonisch:
06 156 154 73.

ANBI status

NL81 TRIO 0338 7892 19