Chirurg en opleider Peter Reemst benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Geplaatst op 08-05-2019  -  Categorie: Algemeen

De NVTG feliciteert Peter Reemst met zijn benoeming! 

Op woensdag 17 april heeft Maarten Houben, de burgemeester van Nuenen, een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan NVTG lid Peter Reemst. De uitreiking vond plaats tijdens een refereeravond “The needs of Global Surgery” op 17 april 2019 in het Maxima Medisch Centrum te Eindhoven. Peter legde zijn werk neer als chirurg in het Maxima  Medisch Centrum en is sinds kort werkzaam als chirurg voor het Rode Kruis in Nigeria.

Peter Reemst is 61 jaar en heeft geneeskunde en filosofie gestudeerd in Groningen en Parijs. Hij werkte van 1986-1989 in Mutomo Mission Hospital in Kenya. Hij volgde zijn opleiding lot algemeen chirurg in Deventer en Nijmegen. Naast zijn werk als medisch specialist/chirurg en diverse bestuursfuncties is hij verbonden aan de opleiding tot Arts Internationale Gezondheidszorg en Tropengeneeskunde (AIGT), en was hij als opleider AIGT binnen het MMC verantwoordelijk voor het onderdeel chirurgie. Naast zijn werk voor de opleiding, is Peter secretaris van de NVTG werkgroep Netherlands Society for International Surgery. 

De NVTG wenst Peter veel geluk met zijn nieuwe werkzaamheden in een voor hem vertrouwde omgeving. Lees verder over de benoeming en Peter's overstap van Nuenen naar een oorlogsgebied in Afrika


logo-nvtg

Contact

NVTG
Postbus 43
8130 AA Wijhe
ofni.[antispam].@nvtg.org

 

Lid worden

Wilt u meer informatie over het lidmaatschap van de NVTG neem dan contact op met ons secretariaat.

Dat kan via ofni.[antispam].@nvtg.org of telefonisch:
06 156 154 73.

ANBI status

NL81 TRIO 0338 7892 19