Projecten

Om een groter bewustzijn te creëren rond global health zijn wij op vele gebieden actief. Bekijk hier een aantal van onze projecten.

Zorg voor Moria!

Brandbrief zorgprofessionals: ‘Oproep tot onmiddellijke evacuatie van ontheemden kamp Moria op Lesbos’.

Meer over dit project

DGHFF

In februari 2020 organiseerde de NVTG voor de derde keer het Dutch Global Health Film Festival, op 5 locaties in het land: 1 februari in UTRECHT, gevolgd door AMSTERDAM en GRONINGEN (8 februari) en MAASTRICHT en ROTTERDAM (15 februari). In navolging van het NVTG najaarscongres CLIMATE EMERGENCY stonden de gevolgen van klimaatverandering voor de gezondheid centraal in de films 2040 en Sodom. Andere themas die we in beeld en debat aan de orde stelden waren obesitas (El Susto), gezond ouder worden (The New Human), groeiende resistentie tegen antibiotica (Resitance Fighters) en geestelijke gezondheidszorg (Neighbors en Maladie du Demon).

Meer over dit project

NVTG Symposium 2019

We can look back at a successful congress on climate change and the impact on health. Presentations of the keynote speakers and a report will be accessible soon. Read this month's edition of MTb which is dedicated to climate change and health.

Meer over dit project

Eijkman in the picture

Wetenschappelijke helden! Hoe struikelende kippen Christiaan Eijkman aan een grote ontdekking hielpen.

Meer over dit project

Global Health Film Festival

De derde editie van het Dutch Global Health Film Festival was een groot succes. Honderden belangstellenden vonden hun weg naar een van de vijf festival locaties in Amsterdam, Groningen, Maastricht, Rotterdam en Utrecht voor spraakmakende films en debat. Het festival is georganiseerd door de NVTG, Uniting Streams en TROIE, in samenwerking met andere partners in Global Health.

Meer over dit project

Lessen uit het verleden

De werkgroep Geschiedenis van de NVTG heeft zich ingezet om lessen uit het verleden te behouden voor de toekomst. In een digitale wereld kon een digitaal archief van de geschriften uit Nederlands-Indië niet achterblijven. Benieuwd naar de rol van de 'Bataksche vroedvrouw in den ouden tijd'?

Meer over dit project

Campagne 'Into the world'

‘Into the world’ wil het publiek informeren over het werk van de arts internationale gezondheidszorg en hun unieke opleiding en over de postacademische opleiding tot AIGT.

Meer over dit project

CALL FOR NOMINEES - Robert Sauerwein Medal

Until October first candidates can be nominated for the Robert Sauerwein Medal

Meer over dit project