Agenda

De NVTG houdt u op de hoogte van alles wat er speelt op het vlak van global health. Hier treft u een actueel overzicht van aankomende congressen, cursussen, studiedagen en interessante bijeenkomsten.

Zorgeloos zonder papieren - Het ongedocumenteerde kind in de zorg

14 januari 2021, Online

Op donderdag 14 januari 2021 organiseert het WKZ een thema-avond over de zorg voor kinderen zonder geldige verblijfsvergunning. In Nederland wonen veel kinderen zonder papieren. Deze kinderen zijn uiterst kwetsbaar. Door hun herkomst en geschiedenis hebben ze vaak lichamelijke en psychosociale problemen. Toch is voor hen de toegang tot medisch specialistische en psychosociale zorg niet altijd eenvoudig of vanzelfsprekend. En eenmaal onder behandeling blijken de coördinatie en continuïteit van zorg vaak onvoldoende gewaarborgd. Dit willen wij graag veranderen, omdat ieder kind het recht heeft om zo gezond mogelijk op te groeien en zich te ontwikkelen.

U kunt zich inschrijven door een mail te sturen naar: 2-1gksjiwredno.[antispam].@umcutrecht.nl

 

Tijd: 18.00 - 21.00 uur

Locatie: via webex

Kosten: voor deze avond wordt € 10 in rekening gebracht bij inschrijving.

Accreditatie is toegekend door de onderstaande beroepsverenigingen:

  • Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde (NVK)
  • Accreditatiebureau Sociale Geneeskunde (AbSg)
  • Nederlandse Vereniging voor Tropische Geneeskunde en Internationale Gezondheidszorg (NVTG)

 


Tropen Carriere Dag

16 januari 2021, Online

Het thema van dit jaar is (on)begrensde identiteit. Lang werd identiteit gezien als iets stars en onveranderlijks. Maar tegenwoordig wordt het meer gezien als iets dynamisch, bestaande uit verschillende aspecten zoals gender, religie, etniciteit, seksualiteit, of verschillende rollen al naar gelang de situatie. We duiken diep de actualiteiten in met onze sprekers over racisme in de zorg, dokters in de media, het managen van een pandemie, de vluchtelingencrisis. Natuurlijk is er ook volop aandacht voor het werken in de tropen en de opleiding tot arts internationale gezondheidszorg en tropengeneeskunde (AIGT).

Ben jij arts, medisch student, verpleegkundige, verloskundige of anderszins zorgmedewerker met tropen en maatschappelijke interesse dan is dit het event waar je bij moet zijn!

Meld je aan door een mail te sturen naar 1202gadereirracneport.[antispam].@gmail.com met je naam, functie en BIG nummer.

Kosten: €5,- student, €10,- werkend

 


Veilig bevallen: SAVE'r training

21 januari 2021, METS Center Bilthoven

Deelnemers leren onder begeleiding van ervaren gynaecologen om acute obstetrische noodsituaties op een geprotocolleerde en gecontroleerde manier rustig te benaderen. Naast het oefenen van de praktische vaardigheden, komen ook niet-technische vaardigheden aan bod zoals leiderschap, samenwerking en communicatie.

Deze training levert 8 accreditatiepunten bij KNOV. De investering is € 675,- p.p. (vrijgesteld van BTW, incl. lunch en certificaat).

Voor meer informatie bekijk de flyer.

U kunt zichg aanmelden via de website.


NVTG Symposium Global Mental Health

22 januari 2021, Online

Het thema van deze winter van zowel het jaarlijkse NVTG symposium, de MTb en daaraan gekoppeld webinar is Global Mental Health.

Graag nodigen we u dan ook uit om de volgende data alvast te reserven voor het online bijwonen van het Symposium en het webinar:

Dinsdag 19 januari van 19.30 - 21.00 webinar.

Vrijdag 22 januari van 14.00 - 17.00 symposium.

Bekijk hier het programma.


IGO-congres 2021

30 maart - 1 april 2021, De Doelen, Rotterdam

Bekijk hier het programma.

logo-nvtg

Contact

NVTG
Postbus 43
8130 AA Wijhe
ofni.[antispam].@nvtg.org

 

Lid worden

Wilt u meer informatie over het lidmaatschap van de NVTG neem dan contact op met ons secretariaat.

Dat kan via ofni.[antispam].@nvtg.org of telefonisch:
06 156 154 73.

ANBI status

NL81 TRIO 0338 7892 19